Avene cleanance micelarna voda+Triacneal expert emulzija

Eau thermale avene cleanance micelarna voda+Triacneal expert emulzija

Ukoliko i vi imate problema sa masnom kožom koja je sklona aknama i nepravilnostima na koži, onda je eau thermale avene pravi izbor za Vas, u ovom slučaju ja sam odlučila da kombinujem dva njihova dobro poznata proizvoda u pitanju je cleanance micelarna voda i triacneal expert emulzija.

 

Eau thermale avene cleanance micelarna voda+Triacneal expert emulzija

 

Pre nego što počnem da koristim bilo koji proizvod, volim da istražim malo, pročitam sastav proizvoda, kad je počeo da se proizvodi, da li ima neke standarde, kakvi su utisci drugih ljudi, sve to na mene utiče i ako samo posumnjam da nije dobar, čak iako sam ga već kupila, neću ga koristiti. Bolje da bacim novac, nego narušim izgled svoje kože. Što sa ovim brendom nije slučaj. Ukoliko niste znali Avene nam dolazi iz Francuske, gde sam i sama živela neko vreme i obožavam Francusku. Inače se piše AVÈNE i eau thermale, znači termalna voda na Francuskom,ali to ste sigurno pretpostavljali. U podnožju planine Cévennes u Francuskoj, oni čak imaju hotel koji nudi razne oblike hidroterapije. Odnosno terapije vodom koja reguliše razne probleme sa kožom.

Pročitajte još i… Merz spezial hijaluron krem mus >>>

Eau thermale avene cleanance micelarna voda+Triacneal expert emulzija

Avene cleanance micelarna voda

 

Micelarna voda je proizvod za čišćenje lica. Nanosi se uz pomoć tufera ili vate. Njena glavna uloga je da očisti naše lice, rastvori šminku i ukloni nečistoće kao i mrtve ćelije kože. I to uspeva uz pomoć micela koje privlače nečistoće.  Njena glavna prednost je što ne iritira lice, nije jaka i agresivna i ne ispira se.

 

 

Avene cleanance micelarna voda dolazi u ambalaži od 400 ml. Što je, složićete se, velika količina proizvoda koji će sigurno dugo trajati. Ranije sam koristila neke druge micelarne vode i uvek mi se činilo da to moje čišćenje lica nema smisla. Činilo mi se uvek kao da je u pitanju obična voda. Ukoliko na tufer nanesem malo micelarne zatim obrišem lice koje prethodno nije čišćeno, na tuferu opet ne vidim nikakve tragove prljavštine. Isti slučaj i sa šminkom.

 

Trebalo mi je 25 do 30 tufera da skinem šminku. Tako da sam bila odustala od svih tih micelarnih, medjutim kako je ovo micelarna koja je prilagodjena mom tipu kože, masnom, rešila sam da joj ipak dam šansu i nisam pogrešila. Svaki put kada ovom micelarnom očistim lice, čak i ako je pre toga već čišćeno, uvek skinem barem delić prljavštine kojoj tu nije mesto. Samo čista koža je lepa koža. I tu sam se oduševila. Sada uvek pre šminkanja prvo očistim lice baš ovom avene cleanance micelarnom vodom, osim što se rešim prljavštine sa lica, ona savršeno i matira lice i definitivno ga pripremi za šminku.

Pročitajte još i…Too faced born this way recenzija>>>

 

Ono što mi je još jako bitno, to je da ne iritira lice. Ova micelarna voda nije agresivna, ukoliko imate neku upalu na licu i slično od ove micelarne crvenilo će biti ublaženo neće biti još više nadraženo kao sa drugim proizvodima.

Miris nije jak, zaista je nežan i daje potpuni utisak čistog lica bez previše hemije.

Ukoliko do sada niste imale sličan efekat koristeći micelarnu vodu, definitivno vam preporučujem da probate ovu Avene cleanance jer je meni nezamenljiva. Od kada sam je probala samo nju koristim, kako u čišćenju svog lica, tako i na klijentima i definitivno je preporučujem svima.

Avene cleanance micelarnu vodu možete pronaći u bolje opremljenim apotekama i njena cena se kreće oko 1800 dinara.

Eau thermale avene cleanance micelarna voda+Triacneal expert emulzija

Avene Triacneal expert emulzija

 

 

Ovu emulziju možete naći po bolje opremljenim apotekama. Dolazi u kartonskom pakovanju i plastičnoj ambalaži od 30 ml sa pumpicom tačnije aplikatorom. Jako volim ova minimalistička pakovanja bez mnogo nekih natpisa i hijeroglifa. Sam Avene logo mi je zanimljiv, ove nepravilne linije me asociraju na moju nesavršenu kožu koja može biti savršena, upravo upotrebom ovakvih preparata.

Dakle već na prvi pogled osećam neko poverenje, jer je ovo upakovano nalik na neki lek. Pa da li je zaista…

Pročitajte još i…Carbonated bubble clay mask>>>

Šta je Triacneal expert emulzija?

Pre nego što počenemo sa recenzijom hajde da vidimo šta kaže proizvodjač…

Eau thermale avene cleanance micelarna voda+Triacneal expert emulzija

Šta smatramo nepravilnostima na koži lica?

Nepravilnosti su za nas sve ono što čini naše lice nesavršeno. To mogu biti stari ožiljci od istiskivanja bubuljica, poput tačkica. Tufne i tufnice koje su ostale drugačije pigmentacije u odnosu na boju kože, akne i naravno komedoni.

Šta su komedoni?

Komedoni predstavljaju vrstu akni, i to vrstu koja nije toliko upaljena, nije toliko vidljiva, ali svejedno nervira. Obično se pojavljuju na čelu i bradi, a češći su kod osoba koje imaju masnu i kombinovanu kožu. Javljaju se u vidu malih belih tačkica ili u slučaju kad su otvoreni u vidu malih braonkastih tačkica.

Uglavnom se ne pojavljuju preko noći, to je proces koji traje, jave se prvo u maloj količini na jednoj regiji lica pa se polako pojavljuju i na drugim mestima. Potrebno je duže vreme da nastanu, ali isto tako je i prava peripetija rešiti ih se. Akne se pojave preko noći, ali isto brzo i nestanu. Dok komedoni imaju drugačije planove, mogu se pojaviti čak i na ledjima, vratu, grudima i ramenima. 

Komedoni mogu biti:

Otvoreni

Ovakvi komedoni još se drugačije nazivaju mitiserima. Uglavnom su to braonkaste tačkice koje su najizraženije na nosu jer je tu koža najviše zategnuta. Mada prisutne i na drugim mestima. Pod uticajem bakterija, mrtvih ćelija kože i nagomilanog ulja u porama, one se ponekad začepe i na tim mestima javljaju se mitiseri.

Zatvoreni

Beli komedoni su male bezopasne bele tačkice na licu, uglavnom su pristne izmedju usana i brade. Mada se mogu javiti i na drugim delovima lica, oni su ono što zovemo nepravilnostima. U našim porama na koži kriju se žlezde koje luče sebum koji izgleda kao da nam je lice masno. Nekada se taj sebum nadje zarobljen ispod površinskog sloja kože. I tada se javljaju zatvoreni komedoni u vidu malih belih tačkica. 

Savet 

U svakom slučaju i nebitno da li se radi o pravim upaljenim aknama ili komedonima, ististikavanje nije preporučljivo. Jer u tom slučaju, možda ćete se na brzinu rešiti upale ili braon tačkice, ali ožiljak će ostati mnogo duže. On čak možda neće odmah biti vidljiv, ali vremenom kako se vaša koža zaceljuje tako se pojavljuju tačke i rupice od istiskivanja. Dakle pustite da to samo prodje. Namažite kremu i pustite da se samo smiri.

Ovakve promene na koži uglavnom se javljaju pod uticajem hormona. Kada smo u pubertetu, kada imamo menstruaciju, kada smo trudne, kada smo u menopauzi i slično.

Eau thermale avene cleanance micelarna voda+Triacneal expert emulzija

Kako da pomognemo našoj koži?

Kada su se komedoni već pojavili, otvoreni ili zatvoreni sada je vreme za medicinski preparat koji je namenjen tom problemu. Naravno, lice treba čistiti i dalje kako se problem ne bi povećao, ali pored toga moramo nabaviti kremu koja će uticati direktno na komedone, nepravilnosti i ožiljke od starih bubuljica. I upravo jedna takva je Avene triacneal expert emulzija.

Način upotrebe?

Jednom dnevno, najbolje uveče naneti Avene triacneal expert emulziju na lice i ne ispirati. Formula je lagana i koža je brzo upija. Ne ostavlja masne tragove.

Moje iskustvo

Eau thermale avene cleanance micelarna voda+Triacneal expert emulzija

Koristim ovu Avene triacneal expert emulziju već mesec dana i moram priznati da moja koža već izgleda bolje. Kako imam masnu kožu, ona je sklona i aknama i komedonima. Lice se brzo masti, pore su proširene i vidljive. Uveče uvek skinem šminku ukoliko sam tog dana bila našminkana ili ako nisam, svejedno detaljno očistim lice i nanesem ovu emulziju. Koža je upije u roku od par minuta i onda idem na spavanje. Ujutru kada ustanem pore su odmah vidljivo smanjene.

I druge promene naravno nisu vidljive tako brzo. Potrebna je redovna upotreba i vreme da se nešto promeni. Samo treba biti uporan i istrajati. Evo sada nakon mesec dana redovne upotrebe meni se novi komedoni ne pojavljuju, a stari su manje vidljivi, čini mi se kao da polako nestaju. Pore nisu proširene pa su ožiljci manje vidljivi, a kompletna koža lica izgleda zdravije i sjajnije. Mislim da je ova emulzija savršena za moju kožu i moja je koža je savršeno prihvata i odlično reaguje.

Avene triacneal expert emulziju možete naći u bolje opremljenim apotekama i njena cena se kreće oko 1900 dinara.

 

Avene cleanance micelarna voda+Triacneal expert emulzija

Takodje mi se čini da se ova dva proizvoda savršeno slažu u kombinaciji. Uveče prvo čišćenje lica avene cleanance micelarnom vodom, zatim nanesem avene triacneal expert emulziju i ne razmisljam više o problemima na licu jer znam da sam uradila nešto dobro za svoju kožu i znam da će ona sigurno izgledati bar malo bolje već ujutru.

Ono što mi se takodje jako dopada je to što na sajtu Eau thermale Avene možete pronaći rešenje za svaki problem koji imate na licu ili telu. Mada znamo svi da je najvažnija prevencija, tako isto možete naći proizvode koji su namenjeni različitom tipu kože, koji su namenjeni starijoj koži, sklonoj aknama, suvoj koži i drugo.

Zaista imaju širok asortiman. Svaki od tih proizvoda je klinički testiran i vi na sajtu imate uvid u ta testiranja i njihove rezulate. Dakle postoje dokazi da svi ovi proizvodi deluju. Takodje možete pronaći savete u vezi nege odredjenog tipa kože, a isto tako se možete javiti na njihovoj facebook stranici, izneti svoj problem i oni će vam  vrlo rado pomoći u rešavanju problema i preporučiti proizvod koji će vam odgovarati.

 

Rešenje za moje probleme su upravo ova dva proizvoda i oni su zaista rešili moj problem i ja sam prezadovoljna.

 

Da li ste već probali neke eau thermale avene proizvode i kakvi su vaši utisci?

Leave a Comment