Merz spezial hijaluron krem mus

Nedavno sam koristila Merz spezial dražeje, kako bih nadomestila gubitak kose i ispucale nokte, a onda sam primetila da je izašao novi proizvod i to merz spezial hijaluron krem mus i rešila sam da mu dam šansu s obzirom da sam sa pilulama bila zadovoljna.

 

Zašto baš merz spezial hijaluron krem mus?

 

Moja koža je masna, ali i masna koža zahteva negu. Pogotovo koža koja je svaki dan izložena različitim i mnogobrojnim proizvodima za šminkanje. Moj puder uvek uredno stoji na licu, ne klizi, jer je dobro fiksiran. Na ovaj način moja koža baš i nije u mogućnosti da luči sebum koji joj je potreban i nije u mogućnosti da diše. Dakle, mojoj koži je isto tako potrebna hidratacija kao i bilo kojem drugom tipu kože. Nisam baš neki ljubitelj teških i masnih krema, pa sam odlučila da probam takozvanu penu za hidrataciju.

Da bismo razumeli kako ova pena deluje, moramo prvo da shvatimo…

 

Šta je hijaluronska kiselina?

Hijaluron (hijaluronska kiselina) možda deluje kao da je neka teška hemija, ali ustvari predstavlja složenu vrstu šećera i nešto što svi u organizmu već imamo. U telu odrasle osobe nalazi se oko 15 g hijalurona i taj broj s godinama opada, a najviše se nalazi u hrskavici, očima i koži. Njegova glavna svrha je da hidrira i čuva elastičnost, s obzirom da se ponaša kao sundjer koji može da upije 6 litara vode po gramu.

Pročitajte još i..Aura quick stick, sheer stick i cheek stick- recenzija

Merz spezial hijaluron krem mus

Proizvod se nalazi u maloj simpatičnoj ambalaži nalik na dezodorans i pored toga sadrži i kutiju. Bočica na vrhu ima pumpicu tj. aplikator koji dozira količinu proizvoda u odnosu na pritisak. Sadrži 50 ml proizvoda. S obzirom da vam je dovoljna zaista mala količina pene, ovaj proizvod će vam trajati duže vreme.

 

 

Način upotrebe

 

S obzirom da se radi o musu, tačnije peni, nekako sam uvek takve proizvode koristila za čišćenje lica. Tako da sam se iznenadila kada sam pročitala da se ovaj proizvod ne ispira. Dakle, istisnuti malu količinu proizvoda i naneti na lice, zatim nežno razmazati i utrljati. Bez ispiranja. Koža će ga u potpunosti i kompletno upiti.

Pročitajte još i..Anastasia beverly hills sun dipped-recenzija

Tekstura

 

Krem mus ima veoma nežan i prijatan miris, lice nekako miriše na čisto. Kada se istisne vrlo mala količina proizvoda u roku od par sekundi, postaje bar 3 puta veća. Poput pene za brijanje. Pomislili biste da je lice nakon nanošenja ovako nekog proizvoda lepljivo, ali nije ni najmanje. Nakon nanošenja na lice i razmazivanja tu je taj simpatični osećaj golicanja. Imam utisak kao da je stigao na svaki milimetar lica i popunio svaku poru. Tekstura mu je zaista poput lagane i blage pene, koja se lako razmazuje i stapa sa kožom.

Pročitajte još i..Carbonated bubble clay mask – recenzija

Šta kaže proizvodjač?

 

Merz Spezial hijaluron krem mus su razvili naučnici kako bi poboljšali hidrataciju kože. Sastoji se od jedinstvene kombinacije hijaluronske kiseline, soka aloje, glukozamina morskog porekla i ekstrakta morskih algi. Dok koža upija inovativnu formulaciju kremastog musa, sa sobom povlači aktivne supstance – pomažući im da prodru duboko u kožu.

 

Hijaluronska kiselina povećava vlažnost kože, održava elastičnost naše kože i zadržava vodu.

Sok aloje umiruje našu kožu.

Glukozamin morskog porekla stimuliše prirodnu proizvodu hijalurosnke kiseline.

Poseban ekstrakt morskih algi, štiti kožu od dehidratacije. Takođe je bogat vitaminima i mikronutrijentima, koji hidriraju i štite kožu. Tokoferol acetat (oblik vitamina E) se apsorbuje u kožu i povećava njenu glatkoću , hidrira je i štiti od oksidativnog oštećenja.

 

 

Pročitajte još i…Femisan A plus maka – kapsule

Moji utisci o merz spezial hijaluron krem musu

 

Kao što rekoh, osim simpatične ambalaže, dopao mi se taj osećaj golicanja na koži. Nisam to do sada nikad videla, ni čula za tako nešto. Posebno mi se dopada što je ovaj proizvod u vidu pene. Nekako je lagana i blaga, lako se razmazuje i imam utisak da obuhvata svaki deo mog lica, čak i gde ne namažem ova pena nekako i tamo stigne, kao da se razlije. Osećaj na licu je zaista neopisiv i miris sve to dodatno upotpunjuje.

 

 

Ovaj proizvod ne samo da utiče na hidrataciju, on i štiti kožu i podstiče je i stimuliše da sama proizvodi hijaluronsku kiselinu. Po meni mnogo bolje rešenje od nekog ubrizgavanja u kožu iglama. Takodje umanjuje bore. Doduše ja ih još uvek nemam, ali sa 25 godina mislim da je savršeno vreme da počnem sa prevencijom. Samo zdrava koža je lepa koža. Sigurna sam da će proces starenja biti usporen, ukoliko je koža negovana, a negovana koža je ona hidrirana. Nakon nanošenja ovog proizvoda i nakon što ga koža potpuno upije, imam utisak kao da je moje lice mokro, kao da sam se tek umila. Nakon prvog nanošenja već mi je celo lice delovalo čistije i zategnutije.

 

Pre nego što sam nabavila ovaj proizvod prvo čitala o njemu, a kasnije sam se posavetovala i sa farmaceutom. Pročitala sam da merz proizvodi imaju garanciju kvaliteta.

Proizvodi iz Merz Spezial linije su razvijeni od strane Merz Dermatološkog Istraživačkog Odeljenja. Svi proizvodi su testirani na tolerantnost (podnošljivost) i predmet su stroge kontrole kvaliteta. Kvalitet Merz Spezial proizvoda garantuje nemačka, farmaceutska kompanija sa tradicijom od preko 100 godina.

 

Takodje, kao i ostali i ovaj merz spezial proizvod je proveren i naučno je dokazano njegovo delovanje, o kojem možete više pročitati ovde.

 

 

 

Kada pročitam tako neke činjenice normalno da više verujem u proizvod i da zaista za taj novac kupujem ono šta sam i htela. Dakle devojke, žene nije bitno kakav tip kože imate, svakom tipu kože potrebna je hidratacija, ako ne dva puta dnevno, onda barem uveče pred spavanje, obradujte vašu kožu. Pružite joj hidrataciju, a ona će vam vratiti tako što će izgledati zategnuto, zdravo i blistavo.

 

Pored Merz spezial hijaluron musa, možete kupiti i merz spezial dražeje koje sam takodje koristila, a koje pomažu da kosa brže raste, da se nokti ne listaju i da brže rastu kao i da koža bude zdrava i lepa. Više o njima pročitajte OVDE.

Možete takodje pronaći i Merz spezial krem mus koji sadrži kolagen, a koji još bolje deluje na bore. Više o njemu pročitajte OVDE.

Gde kupiti merz spezial hijaluron krem mus?

Merz spezial hijaluron krem mus kao i druge merz spezial proizvode možete pronaći u svim bolje opremljenim apotekama. Takodje možete i poručiti online put sajta…

 1866,94 rsd

1829,78 rsd

Ovo je najpovoljnije što sam našla. Sigurna sam da možete online pronaći na još nekim sajtovima ili jednostavno prošetajte do apoteke i raspitajte se.

Možete ih pratiti i na facebook-u i saznati mnoge korisne informacije, isto tako možete učestvovati i u nagradnim igrama koje povremeno organizuju, lajkujte Merz Spezial Srbija OVDE.

 

Da li ste već probale merz spezial proizvode i kakvi su vaši utisci?

 

Leave a Comment