Kineske četkice za šminkanje

Kineske četkice za šminkanje

Nedavno sam pronašla sajt pod nazivom Beautybigbang i baš sam se iznenadila prvo koliko im je sajt zanimljiv i uradjen profesionalno, drugo, proizvodi za šminkanje su im baš povoljni. Nisam izdržala i morala sam da poručim nešto, a to su naravno četkice. Imala sam ograničenje od 10 dolara i za taj novac, uzela sam jedan set četkica, jednu četkicu za šminkanje na fazon četkice za zube i jedno malo plastično pomagalo kod nanošenja maskare.

Paket nije stigao baš brzo, tačnije, trebalo mu je 28 dana, ali na kraju sam ipak bila zadovoljna.

Upoznajte rosegold set četkica.

 

Upoznajte četkicu za šminkanje koja liči na četkicu za zube.

Upoznajte pomagalo za nanošenje maskare.

Hajde prvo da počnemo od onoga što mi se najmanje dopalo, sa četkicom za šminkanje koja liči na četkicu za zube. Prvo da vam kažem da nemam ni jednu ovakvu. Ovo je moja apsolutno prva. Uzela sam je čisto iz radoznalosti. Njena cena je malo više od 2 e. I više o njoj saznajte OVDEIskoristite moj kupon TJAN10, za 10% popusta na celom sajtu.

Zapravo i ne shvatam poentu ove četkice i nije me nikad nešto posebno privlačila. Možda sam malo staromodna, ali čemu bi trebalo da služi konkretno ova četkica? Mislila sam kad stigne možda se oduševim njenom namenom, možda se iznenadim, ali ne.

To se nije desilo. Četkica ima neki jajasti oblik, širine je otprilike 1,5 cm sa 1 cm. S obzirom da su dlačice usko zbijene ona bi trebalo da služi za precizno nanošenje. Za puder svakako nije, puder nanosim blenderom, ili ako želim bolje prekrivanje četkicom.

Ova je previše mala za tu svrhu i nije pljoskata. Ispupčena je. Dalje, za korektor, opet nije, previše je velika. Senke ne dolaze u obzir kao ni rumenilo. Bronzer, hajlajter? Previše je precizna za tako nešto, želim izblendani efekat, a ne jasne linije. Ipak, pronašla sam čemu služi ova četkica, apsolutno ničemu. Ne bacajte pare. Možda bi od nekih manjih ili većih ovakvih četkica bilo više koristi, ova moja je bezveze.

Sledeće na redu je malo pomagalo. Zaista ne znam kako da ga nazovem. Njegova glavna svrha jeste za zaštiti područje oko očiju od mrlja koje se svima nama dese kada stavljamo maskaru.  Napravljen je tako da se prisloni tik iznad trepavica i na taj način spreči mazanja van trepavica.  Realno to je obično parčence plastike. Nije ništa spektakularno, ali definitivno radi svoj posao i košta malo više od 50 centi, pa nije loše imati ga. Trenutno nije na sniženju pa mu je cena malo veća, ali ako proverite za nedelju- dve možda će opet biti jeftin. Iskoristite moj kupon TJAN10, za 10% popusta na celom sajtu. Više o njemu, pogledajte OVDE.

Iskoristite moj kupon TJAN10, za 10% popusta na celom sajtu.

I napokon dolazi na red ono što mi se najviše dopalo, a to se predivni set četkica. One koštaju nešto manje od 8 e i možete ih kupiti u tri boje, više o njima pogledajte OVDE.

 

Nedavno sam spomenula da sam staromodna, a to zato jer volim četkice, ovakve, baš takve kakve su i ne želim da menjam. Volim da imam puno četkica.

 

Kod ovih me je naravno privukla boja. Izgledaju luksuzno i elegantno. Ne znam koliko je bitno kod četkica da tako izgledaju, bitno je da rade posao, ali ne šteti i da budu lepe. Konkretno ove četkice su opet kopija nekih drugih, ali to mi nije bitno.

 

One su za mene potrošni materijal i pre ili kasnije doćiće vreme da obnovim svoju zalihu. One jesu kineske, ali su definitivno odličnog kvaliteta. Nema defekta, nema ispadanja dlačica ( bar za sada). U pitanju je sintetička dlaka, a to znači da je mekana i da se lako pere. Možda i bolje što je tako, jer većina ovih četkica i jeste za lice i one dolaze u kontakt sa puderom, koji je često vodootporan. Dakle lakše ću oprati sintetiku, tj plastiku, nego prirodnu dlaku. Set se sastoji od 7 četkica. Neke su pljosnate, a neke imaju oblik trougla. Ona drška je moram priznati baš predivna i izgleda jako kvalitetno.

 

Imate li vi ideju kako biste koristile ove četkice? Koju biste ste upotrebile za šta? Realno, ja nikad ne gledam uputstva, četkice koristim onako kako mi odgovaraju. Evo primera kako bi ja koristila ove četkice.

  1. Naravno najveća četkica, nju bih koristila za puder u kamenu, puder u prahu i slično.

 

2. Malo manja, pljosnata. Ova četkica bi bila dobra za fiksiranje korektora. Dakle, isto za puder u kamenu ili prahu, ali nanošenje preko korektora. Pošto je manja i odgovara tom području.

3. Sledeća na redu je slična prethodnoj, ali nije pljosnata, nego trouglasta. Ova četkica. bi mogla da posluži kao rezervna ili eventualno za hajlajner.

4. Sledeća četkica mi se najviše dopada. I jako mi odgovara kada želim jače konture. Dlačice joj nisu mnogo velike, i može da posluži za precizno nanošenje. Dakle kada želim malo jače konture, ova četkica je idealna.

5. Na red dolazi i manja pljosnata četkica. Čini mi se da je ona previše velika za senku. Pa je možete upotrebiti za precinu liniju hajlajta. Na nosu i na jagodicama.

6. Zatim na red dolazi mala četkica okrugla. Ona može poslužiti za ispravljanje grešaka na kapku. Nije baš za precizno nanošenje, ali je odlična za blendanje grešaka.

7. I poslednja. Četkica za obrve. Odlična mala četkica, namenjena baš toj svrsi i to radi odlično.

Više o četkicama pogledajte OVDE.

Iskoristite moj kupon TJAN10, za 10% popusta na celom sajtu.

I toliko od mene u ovom postu. Ja sam baš zadovoljna. I nastaviću da ih koristim sa uživanjem.

  

Kako se vama dopadaju?

16 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *