Kako naneti senku korak po korak

Ne mogu više da smislim dovoljno dobar naziv za ovakve postove. Želim da predstavim kako naneti senku korak po korak, ali ne želim da vas opterećujem nazivima boja ili tehnikama. Ova se konkretno zove cut crease, što bi značilo presek pregiba. U bukvalnom prevodu. Ipak ja sam samouki šminker, nazivi i boje ne znače baš puno. Meni uglavnom mušterije dolaze sa slikama.

Tako da će se svi ovi postovi zvati ”Kako naneti senku korak po korak”, a svaki put će naravno biti drugačiji makeup u pitanju.

No, ako želite da naučite kako da se ovako našminkate nastavite da čitate pomoći ću vam sa tim.

Jake boje i jaki ruževi definitivno nisu za dan, ali bi odlično izgledali za veče. To je upravo ono što bi vas izdvojilo od mase i što bi istaklo vašu ličnost i crte lica.

Imala sam u planu da ovo bude neka braon-zelena varijanta boja, ali tirkizna boja me nekako uvek odvuče. Privlači me i umesto prave zelene, odlučim se uvek za nju. I na samom početku odabrala sam neku nežno ljubičastu umesto braon, ne znam kako sam to uspela. Tek kada sam otišla do prozora da slikam, tek sam onda shvatila. Tako da ćete primetiti prve tri slike kako menjam nijanse. Vi to ne morate raditi, ali ipak sa 3 nijanse, dobila sam neki efekat neodredjene boje. Ukoliko želite da nanesete samo jednu nijansu, počnite od koraka pod brojem 3.

Kako naneti senku?

 1. Prvi korak je za mene uvek prajmer. Senke imaju bolju pigmentaciju i ne mrdaju se na kapku uz pomoć prajmera. Zatim sam na pregibu oka nanela (greškom) ljubičastu senku.

 

2.  Zatim sam dodala toplu boju, nešto izmedju braon i narandžaste na istom mestu.

 

3. I napokon braon boja. Kao što sam već rekla, vi ne morate mešati sve ove nijanse, možete naneti i samo braon. Ovaj deo iznad pregiba oka je jako bitan, jer se on vidi kada su oči otvorene.

 

4. Dodala sam još malo braon boje na pregib, a zatim dolazi zabavni deo. Uzmite neku manju pljosnatu četkicu i korektor. Sada bi trebalo da što preciznije definišete vaš kapak. Deo ispod pregiba oka. Ja imam relativno spuštene kapke i na ovaj način oni deluju vizuelno veće kada su moje oči zatvorene. Korektor je u poredjenju sa senkom mnogo jači, on će prekriti bilo koju senku iz samo jednog poteza četkice. Samo polako i uspećete.

 

5. I u narednom delu vi možete koristiti koje god boje želite. Kada imate ovako osenčen pregib, možete naneti i samo jednu boju ispod, možete dve, a možete i ni jednu. Izbor je samo vaš. Ja sam se opredelila za ovu tirkiznu i nanela sam je preko celog kapka vodeći računa da ne predjem liniju pregiba.

 

6. Zatim sam uzela tamniju nijansu tirkizne boje koje je takodje sedefasta kao i prethodna. Ona u ovom trenutku ne izgleda baš lepo, ali namerno sam uslikala i ovakvu sliku da vidite kako boje izgledaju bez blendanja, tačnije razmazivanja. I da možete da vidite tačno gde sam je nanela. U samom uglu kapka kako bih istakla njegovu dužinu tamnijom bojom.

7. Zatim sledi blendanje tj. razmazivanje. Ovde je ključno da imate četkicu koja je bufnasta, tj. koja je šira na krajevima. Uzimam ponovo onu braon nijansu i gledam da sve lepo stopi i sjedini.

 

8. Sledi svetlija senka. Možete iskoristiti svetlo plavu, svetlo tirkiznu ili bilo koju senku zapravo, koja je svetlija od ovih boja. Može biti i roze. Ja sam odabrala neku nežno plavu, ali to se mnogo i ne primećuje jer je sve stopljeno i nema grubih prelaza.

9. Za sam kraj. Ukoliko želite još bolji kontrast, možete na kraju oka naneti malo crne ili tamno sive, ali samo trunčicu. I to naravno izblendati, a možete naneti i na početku oka belu ili neku još svetliju nijansu kako bi ovaj deo bio još više istaknut. Sledi ajlajner, maskara ili veštačke trepavice. I sve na kraju izgleda ovako….

Ukoliko bi spojili sve slike, onda korak po korak izgleda ovako..

Nadam se da vam se dopao post i da ste naučile nešto novo. Napišite mi u komentaru koja je vaša omiljena boja senke, možda u narednom periodu probam i neke drugačije boje.

Ljubim vas do sledećeg čitanja :*

 

37 Thoughts to “Kako naneti senku korak po korak”

 1. You look wonderful in this make up, like a movie star :-) I love color of your lipstick :-)

 2. Slavica Milovanovic

  Predobro 💜💙💟💗💪

 3. very lovely. The color combination match gorgeously and I am excited to try it ;)

 4. Thanks a lot :D

  great job my friend. Perfect final result!

  NEW REVIEW POST | WHAT’S IN MY SUMMER NECESSAIRE?
  InstagramFacebook Official PageMiguel Gouveia / Blog Pieces Of Me :D

 5. that make up is absolutely amazing dear
  kss
  =)
  New post up in my Lifestyle Blog

 6. Amazing make up look babe!

  xoxo
  Rina Samantha
  http://www.andshedressed.com

 7. Very beautiful make up darling, you look beautiful and I love the colours.

  http://edaowo-fashion.blogspot.co.uk/?m=1

 8. Such a nice and summer-y makeup :)

Leave a Comment