Gold makeup

Gold makeup

Ponekad jednostavno želim da iskočim iz okvira i probam nešto drugačije. Jasno vam je već da obožavam šljokice.  Želela sam vidim zlatnu na svom licu. Zlato. Nešto što asocira na luksuz.
Opet, u svom ekperimentisanju se nekad i sama izgubim, iz jedne ideje izadje neka skroz druga. Šljokice na usnama baš nisu bile u planu, ali što da ne?

Naravno ovo nije poželjna šminka za dan. Ovo je više za neki izlazak u grad u kasnim satima i slično.
Dakle prvobitna ideja je bila da oko bude totalno crno, sa nekim prelivima u zlatno, koji mi se uopšte nisu dopali te sam se opet dohvatila sljokica.

Ovaj način šminkanja nije zahtevan i potrebno vam je samo 2 boje i sljokice. Kasnije naravno ajlajner, maskara ili eventualno veštačke trepavice.

1. Prvi korak. Crna senka. Preko cele površine kapka do linije pregiba. Zašto? Ovaj deo ne sme imati jasne linije, te dalje kod pregiba počinje naše blendanje ( razmazivanje).

2. Sledeće na redu je blendanje. Kao što sam već pomenula strašno je ružno kada se u ovom delu nalaze jasne linije kao što to izgleda na prethodnoj slici. Ovo samo smanjuje oko i čini da izgledam kao panda. Uzimam zato braon boju, nekoliko nijansi tamniju od moje boje kože i trudim se da izvučem tu crnu liniju. Dakle prelaz izmedju crne i braon koji se na kraju stapa sa bojom kože. Bez oštrih linija.

 

3. Zatim slede sljokice. Nanela sam ih celom površinom kapka do pregiba. Malo je teže raditi sa ovako krupnim nekim sljokicama i izvlačenje ajlajnera može takodje predstavljati problem jer je sve hrapavo, nije glatka površina.
Ipak vežbanjem usavršićete već i ovaj deo. Dakle sada kada ste nanele sljokice, ukoliko je ova crna linija gore pregruba, možete je jos razmazati braon senkom.
4. Na kraju sve izgleda ovako. Ja sam jos dodala ajlajner i ispod oka koji sam malo razblažila braon senkom. I ajlajner unutar na vodenoj liniji oka. Zatim neka zlatna senka na početku.

Veštačko svetlo.

 

Prirodno svetlo.

 

____________________________________
Toliko od mene u ovom postu :) Da li vi volite sljokice? Ili zlatne nijanse? Kako vam se dopada ovaj makeup?

14 Comments


  1. Joj predivno *-* Ja koristim skoro pa sve nijanse sijena, osim crne. Nekako me bas cini starijom i prosto mi ne stoji. Ali volim sljokice <3

    Charming Coco

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *