Šta je bronzer i gde se nanosi?

Dakle šta je bronzer i gde se nanosi? Često vidim devojke koje bronzer koriste u pogrešne svrhe. Bronzer ne služi da bi se lice konturisalo, konture su hladnije nijanse braon boje i više o konturisanju pročitajte ovde.

Šta je bronzer i gde se nanosi?

Bronzer predstavlja tople nijanse braon boje i njegova glavna svrha je da ističe preplanulost lica ili tela. Koristi se uglavnom leti. Može biti mat, pun sljokica, sedefast ili metalik.
Mozda ste nekad čuli za izraz sunkissed skin, suncem poljubljena koza je upravo takva, koža koja svetluca i blista od preplanulosti.
Bronzer treba odabrati prema boji koze. Uglavnom se bira do 2-3 nijanse tamniji od boje koze. Želite da se vidi, ali da ne izgleda neprirodno.

Gde se nanosi?

 

Bronzer se nanosi ispod jagodicne kosti , kao i u uglu čela, a isto tako i duž vilične kosti. Tako reći u obliku broja 3. Primer je prikazan na slikama. Bronzer je važno dobro izblendati kako bi se stopio sa ostatkom šminke. S obzirom da su topli tonovi u pitanju, ako preterate ili ne bude dobro razmazano vaše lice izgledaće prljavo.

 

Glavna razlika izmedju boje za konturisanje i bronzera je ta nijansa braon koja se koristi. Jedna je hladna i koristi se za konturisanje, jedna je topla i ona predstavlja bronzer.
Slika je preuzeta sa sajta Anne Clutz

 

 

 

Postoji nekoliko vrsta bronzera i nekoliko načina kako bi oni mogli da se koriste.

Tečni bronzer

 

On se može izmešati sa tečnim puderom, a može se i samostalno koristiti i ako je puder već nanet.

Bronzer u stiku

On se može utapkati prstima, a može se naneti i četkicom.

Bronzer u vidu kuglica

On se nanosi uglavnom četkicom. Ovakav bronzer je zapravo jedan vid praškastog bronzera.

Praškasti bronzer

Nanosi se četkicom.

Bronzer u gelu

Ovakav bronzer može se isto utapkati prstima. Ili koristiti kao tečni u kombinaciji sa puderom.
Bilo koji od ovih bronzera daju manje više isti efekat. Bronza, to je ono što se traži. Nebitno da li su mat, metalik ili sa šljokicama, da li su tečni ili praškasti. Ono glavno je da istaknu boju tena i naglase preplanulost i toplinu. Tako da nemojte se previše opterećivati koji ćete od ovih bronzera odabrati. Ja preteriram praškasti bronzer. On se vrlo lako nanosi i ima odličan efekat.
Naravno u zavisnosti od toga šta volite takav ćete i bronzer odabrati. Neki su jači neki slabiji, neki skuplji neki jeftiniji. Ipak u svakom slučaju nemojte se plašiti bronzera ukoliko ga pravilno koristite on samo može da učini vaše lice još lepšim.
Koristite li vi bronzer ? Imate li neki omiljeni ?

Leave a Comment